https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоБългарияАсен Василев: Позицията на президента е позорна

Асен Василев: Позицията на президента е позорна

Позицията на Румен Радев е позорна. Така вицепремиерът Асен Василев коментира язвителното изказване спрямо ПП днес от страна на президента. И обяви, че не се съгласява по никакъв начин с позицията на държавния глава, че подпомагането на Украйна с оръжия въвлича България във войната с Русия.

Асен Василев пое инициативата от премиера Кирил Петков да анализира и последствията от военния конфликт, и спирането на руския газ заради отказа на държавата да плаща в рубли, и политическите изходи за правителството от всичко това.

“Политиката да се преструваме, че няма агресор, е неуместна. Не търсим конфликт, не търсим война, но когато тя дойде на нашия праг, ще я посрещнем и ще отблъснем агресора. И това трябва да е ясно на абсолютно всеки агресор, независимо кой е той. Мачът, в който някой се опитва да ни насилва и изнудва, приключи”, отсече вицепремиерът.

И заяви, че в този конфликт България ще помогне на Украйна в борбата й с агресора. “Защото в този конфликт това, което ние виждаме, е много ясна позиция – от една страна, позицията е държавите сами да могат да определят как да живеят, да устройват икономиките си, да се управляват, в какви блокове да участват и да се грижат за гражданите си.

А от другата страна живее цялата концепция за велики сили, сфери на влияние и малките държави като васални придатъци на тях. България няма да бъде придатък на никого”, категоричен бе Василев. В началото на септември водихме разговори, на които Павлов присъства, изисквахме договора

Василев разкри, че анекс, подписан от ексшефа на “Булгаргаз” Николай Павлов през 2021 г., 2 седмици след като той е сдал поста си като финансов министър в служебния кабинет на Радев на Валери Белчев, е ощетил България с брутални суми.

“Щетата е между 500 000 и 1 милион лева на ден. МВР е събрало данни срещу Павлов. От средата на януари досега прокуратурата не е направила нищо по въпроса”, разкри вицепремиерът. Съпредседателят на “Продължаваме промяната” обясни, че България има предостатъчно възможности за доставки на газ, а азерските пратки били изчислени на стойности пъти по-ниски от руския.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X