https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоЛюбопитноЖените в Германия вече могат да плуват без горнище заради половото равенство

Жените в Германия вече могат да плуват без горнище заради половото равенство

Разрешиха на жените в Германия да плуват без горнище заради половото равенство, пише американското издание Forbes.

Гьотинген е първият град в страната, където жените могат законно да плуват без горнище в басейни на открито и закрито.

Германия има традиции за влизане без дрехи в спа центровете и уелнес курортите. Нудисти могат да се видят и край много езера и дори в градски паркове. За басейните обаче важат по-строги правила, особено когато става дума за обществените такива.

Поводът за нововъведението в правилата вероятно е случай от 2021 г., при който транссексуален плувец е помолен да си сложи горнище на бански, докато плува в местен басейн.

Плувецът настоявал, че е мъж, но въпреки уверенията му, бил принуден да напусне, а впоследствие му бил забранен достъпът до басейна.

“Басейн в Гьотинген изхвърля човек, който се къпе без горнище на бански. Човекът не се възприема за жена. А сега имаме ново правило”, пише германското издание Spiegel.

Новото правило ще важи за тестов период от 1 май до 31 август. В началото то ще е в сила само през уикендите, за да се преценят ефектите му в обществото. И на това решение се намериха опоненти, които настоявата за въвеждането му през цялата седмица. Местните власти обаче настояват, че то няма как да важи в делничните дни, когато в обществените басейни има уроци по плуване за ученици.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X