https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоПоследни новиниРусенецът Никола Илиев донесе титла на Интер

Русенецът Никола Илиев донесе титла на Интер

Никола Илиев донесе шампионската титла на Интер при юношите до 19 години, след като влезе от пейката и реализира победния гол за крайното 2:1 срещу Рома след продължения във финала на шампионата Примавера.

Битката за трофея на стадион “Мапей“ в Реджо Емилия започна с по-активни действия на “вълците“ от Рим, които поведоха след почивката с гол на Хавиер Викарио (70). Тимът на Алберто де Роси, който завърши на първо място в редовния сезон, обаче допусна пълен обрат. Интер изравни чрез голмайстора си Чезаре Казадей (81), който вкара 15-о попадение за сезона.

В продълженията “нерадзурите“ имаха инициативата и триумфираха с гола на Никола Илиев, който се появи на терена в 79-ата минута и бе точен в 97-ата. Родният талант навлезе в наказателното поле на „вълците“, справи се с бранител и с прецизен удар прати топката в мрежата. Малко преди това удар на Илиев се отби от гредата.

Това е десета титла във витрината на Примаверата на Интер. За отбора на Рома, който бе лидер след края на редовния сезон, останаха сребърните медали.

Младият български футболист е роден на 6 юни 2004 година в Русе, предава Дунав мост. Никола Илиев става третият българин, който печели отличие в юношеска възраст в Западна Европа тази година. Най-напред Неджиб Хаджъ триумфира с титлата на Германия при 17-годишните с отбора на Шалке’04, а след това Димо Кръстев вдигна Купата на Италия с отбора на Фиорентина.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X