https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоБългарияСъбев: Трифонов е политическа кукла, не взема самостоятелно решения

Събев: Трифонов е политическа кукла, не взема самостоятелно решения

„От 13 декември правителството работи под постоянен риск, че нещо няма да се случи. Опитваме да променим нещата, а те не се случват поради вътрешни причини. Тази ситуация е постоянна”. Това заяви транспортният министър Николай Събев в предаването „Здравей, България”.

„Оттук нататък задачата е проста – обявяваме правителство на малцинството, въпросът е ще има ли 12 депутати. Станаха нервни, че не се случи избора на централен банкер. Когато взехме решение да влезем в еврозоната, отново имаше напускане на четиримата министри от МС. Станаха много нервни и започнахме да си задаваме въпроса какво се случва”, продължи Събев.

„Една от законодателните промени, които трябва да бъдат осъществени, е актуализацията на бюджета. Има неща, които ни обединяват, и неща, по които има спорове. Като правителство на малцинството започваме да работим с всеки един от депутатите, с всяка парламентарна група. Налага се да работим с всеки един депутат да потърсим общи точки, където успеем”, каза Събев. И подчерта, че актуализацията на бюджета трябва да мине.

„Имаме ясен план как да работим като правителство на малцинството. Ако не се случи това, отиваме на избори”, каза Събев.

„Ако не се справим като правителство на малцинството, отиваме на избори и ще ги бием”, смята Събев.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X