https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоИзбрано от редактораБългаро-румънски екипи ще борят опашките на "Дунав мост"

Българо-румънски екипи ще борят опашките на “Дунав мост”

Съвместни екипи на румънската и българската Пътна полиция ще работят от 10 август до 14 септември по пътните участъци, водещи до румънско-българската граница, като част от акция, насочена към повишаване на безопасността на движението по пътищата, съобщава агенция Аджерпрес.

През летния сезон на 2022 г., т.е. от 10 август до 14 септември, ще бъдат организирани съвместни акции в окръг Гюргево и в Русе с участието на съвместни екипи на румънската и българската пътна полиция в пътните участъци, които водят до румънско-българската граница. Проверките ще се извършват в сряда, петък и неделя, когато трафикът към и от румънско-българската граница се увеличава, като контролните пунктове ще бъдат насочени по-специално към пътните участъци, които се събират на граничния пункт Гюргево-Русе, заяви днес говорителката на Окръжния инспекторат на полицията в Гюргево Рамона Стан, цитирана от БТА.

Съвместните дейности ще имат за цел да подобрят сътрудничеството между правоприлагащите органи на двете страни, да повишат безопасността на движението по пътищата и ефективността на проверките за установяване и наказване на водачи, които нарушават правилата за движение, както и за установяване на откраднати превозни средства или на превозни средства, които не отговарят на условията за допускане до движение по обществените пътища, както и за проверка дали са изпълнени условията за движение по обществените пътища в Румъния на превозни средства, регистрирани в България, допълни говорителката.

В същото време румънските и българските полицейски служители ще се стремят да откриват превозни средства, регистрирани в Румъния, България или други държави, които се движат незаконно на територията на двете страни, както и да откриват водачи, които шофират под въздействието на алкохол или психоактивни вещества.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X