https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоИзбрано от редактораПочистват пътя Русе - Мартен

Почистват пътя Русе – Мартен

След редица сигнали за замърсяване по пътя между Русе и Мартен областният управител Анатоли Станев разговаря за проблема с директора на Областното пътно управление инж. Стамен Савов.

Станев настоя пред Савов в най-скоро време да бъдат изчистени отпадъците, оставени от изчакващите да преминат ГКПП „Дунав мост“ тираджии. Областният управител обясни, че през последните работни дни е разговарял с много граждани, възмутени от състоянието на участъка и грозната гледка. Сред част от обажданията е имало и такива на родители, които считат ситуацията за неприемлива пред децата си, на които не могат да обяснят защо в момента състоянието на канавките около пътя е такова.

От своя страна Савов пое ангажимент за предприемането на спешни мерки за почистване на трасето в двете посоки. Те ще започнат още утре и най-вероятно ще приключат до неделя следобед. Периодът не е избран случайно, защото през уикенда трафикът е по-лек, а опашките от камиони значително по-малко. Това ще улесни в голяма степен извършването на дейностите по почистване. Те ще струват около 6000 лева, като сумата ще бъде осигурена от държавния бюджет.

Подобни почиствания се извършват ежемесечно, като последното е било в средата на септември, припомниха от Областна администрация. Независимо от това камарите с отпадъци не престават да се трупат. „Независимо къде се намираме – дали вкъщи, в родния си град, в държавата от където сме или на друго място, то спазването на елементарни норми на поведение е въпрос на лична отговорност и отношение както към нас самите, така и към останалите хора“, заяви Станев. Обмисля се и провеждането на поредна информационна кампания, целяща да възпита водачите на камионите.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X