https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоБългарияОбрат по делото: Арестът на Севдалина Арнаудова е законен

Обрат по делото: Арестът на Севдалина Арнаудова е законен

Обрат по делото за ареста на пиара на бившия премиер Бойко Борисов – Севдалина Арнаудова. От протокола по делото, качен в деловодството на Административния съд – София-град (АССГ), става ясно, че прокуратурата застава зад позицията на МВР по казуса – арестът ѝ е законен.

„Смятам, че касационната жалба е основателна и доказана и ви моля тя да бъде уважена“. Това е позицията на прокурора Милен Ютеров, видно от протокола.

Административен съд София-град е втора инстанция в процеса, заведен от Арнаудова срещу заповедта на МВР за нейното задържане. През март Севдалина Арнаудова бе арестувана заедно с лидера на ГЕРБ Бойко Борисов и бившия финансов министър Владислав Горанов.

И тримата заведоха дела пред Софийския районен съд, а заповедите за задържането им бяха обявени за незаконни. На втора инстанция мина и заповедта на Борисов, като тя бе окончателно обявена за незаконна. За тази на Арнаудова Софийският районен съд отсъжда, че е незаконна, но след обжалване от страна на Министерство на вътрешните работи, тя стига до Административния съд.

Предстои окончателното произнасяне на тримата административни съдии по делото.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X