https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоЛюбопитноГала-концерт в Букурещ за 30 години сътрудничество между България и Румъния

Гала-концерт в Букурещ за 30 години сътрудничество между България и Румъния

На 28 октомври /петък/ от 19 часа в Букурещ ще се състои гала-концертът „Заедно в Европа“.  Събитието е под патронажа на президента на Република България Румен Радев и президента на Румъния Клаус Йоханис. Организира се по повод 30-ата годишнина от подписването на Договора за приятелство, сътрудничество и добросъседство, и във връзка с 15-ата годишнина от присъединяването на двете държави в ЕС.

Празничните поводи се допълват и от откриването на пресклуба на Българската телеграфна агенция в Букурещ, с което се затвърждават отличното сътрудничество и отношения с румънската национална агенция „Аджерпрес“.

Домакин на гала-концерта е Националната опера в Букурещ, която ще събере на една сцена румънските солисти Симонида Луцеску (сопрано), Сорана Негря (мецоспорано), Лучиян Петрян (баритон) и Алин Стойка (бас) и българските оперни певци Таня Иванова (сопрано), Ана-Мария Спатарис (сопрано), Кристиян Христов (тенор) и Евгений Станимиров (бас). Артистите от двете страни на река Дунав ще представят красотата на оперното изкуство под диригентството на маестро Йордан Камджалов. Гостите на Националната опера в Букурещ ще могат да се насладят на арии от оперите „Кармен“, „Риголето“, „Набуко“, „Травиата“, „Бохеми“, „Атила“, „Бал с маски“ и др.
Преди и след гала-концерта зрителите ще могат да разгледат в лобито на Националната опера в Букурещ и част от съвместната изложба на БТА и „Аджерпрес“, посветена на общия път на Румъния и България в европейското семейство.

Билети за събитието могат да бъдат закупени на касите на Националната опера в Букурещ, както и онлайн на електронната страница на Операта https://tickets.operanb.ro/event.php?id=32116 .

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X