https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоБългарияГЕРБ: Кирил Петков е поел ангажимент да закрие 83% от въглищните централи...

ГЕРБ: Кирил Петков е поел ангажимент да закрие 83% от въглищните централи у нас

Кирил Петков каза две лъжи: Първата е, че Кабинетът “Борисов 3” е поел ангажимент за 40% намаляване на емисиите. И втората, още по-лоша лъжа е, че правителството на Кирил Петков не е поемало ангажимент и термични централи в България нямало да бъдат затваряни. И не само ще бъдат затворени, но процентът на затворените ще надхвърли 40%. В

Така 83% от въглищните централи в България ще бъдат затворени. Единствено най-малката централа от Маришкия басейн ще може да работи с въглища, такива ангажименти е поело правителството на Петков. Това означава, че 80% от работещите в региона ще останат без работа, след като над 10 хил. души са пряко заети там. Това означава закриване на българската въглищна енергетика.

Това каза депутатът от ГЕРБ Жечо Станков на извънреден брифинг на партията в парламента, предаде репортер на БГНЕС.

Брифингът идва в отговор на думите на бившия премиер Кирил Петков, който съобщи, че Планът за възстановяване и устойчивост (ПВУ) не предвижда затваряне на въглищните централи след среща със Селин Гауер, генерален директор на Работната група за възстановяване и устойчивост на Европейската комисия.

Петков припомни, че намаляването на въглеродните емисии с 40 процента е започнато от тях с подписването от страна на ГЕРБ на Целите на ЕС за намаляване на въглеродните емисии.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X