https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоИзбрано от редактораДесислава Атанасова пристигна в Русе, за да хвали Пенчо Милков

Десислава Атанасова пристигна в Русе, за да хвали Пенчо Милков

От ГЕРБ обясниха защо не са подкрепили законопроекта част от такса мост да остава в община Русе.

„Не мога да пренебрегна един факт, който касае един законопроект, ангажиращ пряко народните представители от Русе. Законопроект свързан с „такса мост“, за който колегите от ДБ твърде медийно и през социалните мрежи афишираха, че единствено и само те подкрепят“, заяви на пресконференция в Русе депутатът от ГЕРБ-СДС и председател на парламентарната група Десислава Атанасова.

Изненадващо тя похвали кмета на Русе Пенчо Милков за реакцията му на законовите промени, внесени от ДБ в лицето на депутата от Русе Иван Белчев и неговите съпартийци.

„Благодаря на кмета Пенчо Милков, който преди всичко оцени този законопроект като юрист, а не като наш политически опонент, и каза своето мнение за него. Нашата парламентарна група имаше същото мнение – абсолютно безполезен, немотивиран, зле написан законопроект, който беше използван изцяло и единствено поради факта, че предстои предизборна кампания. И някой, чийто глас не се чуваше в парламента през всичките тези месеци, желаеше да си го залепи на ревера като много загрижен за гражданите на Русе и областта“, каза още Атанасова, предаде Русе Медиа.

Според колегата ѝ от ГЕРБ – СДС Драгомир Дамянов този законопроект противоречи и на регламент на ЕС, който е свързан с таксите от такива съоръжения и е трябвало да бъде приложен от България. Дамянов каза, че това ще бъде направено от следващия парламент и изрази становището си, че таксите трябва да отиват в Агенция „Пътна инфраструктура“.

Темата за предсрочните избори също бе коментирана от Десислава Атанасова. Тя изрази съжаление, че политиците не са намерили възможност за диалог и консенсус. И показа диаграма на Индекса на демокрация в България, който е най-нисък за последните години.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X