https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоОбщиниВетовоКметове и съветници във Ветово даряват заплатите си за пострадалите в Турция

Кметове и съветници във Ветово даряват заплатите си за пострадалите в Турция

Община Ветово е взела решение и всички кметове, заместник-кметове и общински съветници да дарят по една заплата. “Опитваме се да дадем пример, сигурен съм, че много груги ще ни оследват”, каза кметът д-р Мехмед Мехмед.

Веднага след земетресенията екип от Община Ветово, заедно с кмета, е заминал за Истанбул с идеята да подпомогне организационно кампанията, която започна в първите часове след трагедията. Те са координирали работата в община Авджълар, с която Ветово е побратимена.

Само за ден след обявяване на кампанията за набиране на помощи във Ветово успяха да се организират, събраха необходимите неща като топли зимни дрехи, одеала и храни и вчера беше пратена първата пратка за южната ни съседка. Помощи продължават да се събират в сградата на Община Ветово. От там поясниха, че който има възможност е най-добре да изпраща пари, защото те стигат най-бързо и лесно, предава Дарик.

Има хора, които желаят да дарят пари. Те се упътват по-какъв начин може да го направят. Има разкрити сметки към Организацията за крисизни ситуациии в Тутции, има сметки и към посолството на Република Турция, Главно мюфтийство и Движението за права и свободи. Пари в Общината не се събират.

Има запитвания и от граждани за това да заминат като доброволци, но кметът Мехмед поясни, че турската държава за момента ще разчита на обучени и добре подготвени хора за такива операции.

Кампанията по набиране на помощи е безсрочна и ще продължи докато хората имат нужда, категоричен бе кметът на Ветово.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X