https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоОбществоЗаснеха 79-годишен от Кривина да шофира в насрещното по магистрала

Заснеха 79-годишен от Кривина да шофира в насрещното по магистрала

79-годишен жител на село Кривина, Русенско, бе хванат да кара в насрещното движение по магистрала. Той бе заснет от очевидец, който пусна видеото в социалните мрежи. Възрастният мъже карал около 15 километра в изпреварващата лента на насрещното платно на магистрала „Хемус“, след което е спрян и изваден от магистралата от полицията в Ботевград. Пред органите на реда той е обяснил, че се объркал.

Нарушителят е 79-годишният Кирил Личев от село Кривина. Бил е в София на лекар, където живее синът му. Съпругата му Петранка разказва, че обикновено Кирил карал само донякъде по пътя за София, след което синът му идвал и го вземал, за да не се мъчи из софийския трафик. Този път обаче решил да направи целия маршрут и на връщане се заблудил.

Кирил Личев е бил професионален шофьор на камион в Бяла до пенсионирането си. Продължава да сяда зад волана, но само на лек автомобил.

„Възрастен е, малко не внимава като кара, не мисли накъде отива, какво прави. Дали бих седнал с него в колата? Никога, просто ме е страх, страх ме е“, казва бившият му колега Александър Манчев, предава Русе Медиа.

Според съпругата Петранка, той е добър шофьор и досега не е имал нарушения. Обикновено тя пътува с него до близките населени места.

„Не ме е страх, защото аз наблюдавам, там, дето е числото /има предвид скоростта – б.а./ Аз, като видя там 70-80, и го карам полека да кара, нагоре не му давам, на 100, на 90 не му давам“, казва тя.

Жената признава, че мъжът ѝ е на възраст да шофира, но му се налага. „Няма автобус, ни за Свищов, ни за Бяла. Ние сме възрастни хорица, аз по-начесто се разболявам, вземе колата, закара ме на доктор. Това е проблемът, че няма рейсове. Трябва колата“, обяснява Петранка Личева.

След инцидента синът на възрастния мъж му е забранил да кара вече на дълги разстояния.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X