https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоБългарияБорисов за спряганите хора в кабинета на ПП-ДБ: Вероятно това е вътрешно...

Борисов за спряганите хора в кабинета на ПП-ДБ: Вероятно това е вътрешно контролирано изпускане на имена

„Никога не коментирам слухове или писания. Най-вероятно това е вътрешно контролирано изпускане на имена. Пред нас това нещо не е представяно“. Така лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов коментира в кулоарите на парламента публикациите в някои медии относно спряганите имена в проектокабинета на ПП-ДБ.

Всички имена за кабинет са слухове, няма взето решениея подчерта депутатът от ПП-ДБ акад. Николай Денков в студиото на “Тази сутрин”.

„Как ще подредим кабинета е въпрос на нашите приоритети. Разбира се, че виждам мястото на Асен Василев като министър на финансите. Смятам за несправедливи атаките срещу него. Кирил Петков има изключителни връзки на европейско ниво“, коментира Денков.

„Имената не ме интересуват. Мисля, че и колегите от ПП и ДБ виждат, че по-подготвен премиер от мен няма, но аз се дръпнах на първия ред, за да дадем шанс да има правителство. Според мен и Кирил, и Асен трябва да се дръпнат назад, да се направи експертен кабинет и той да управлява четири години“, на мнение е Борисов.

Бойко Борисов пожела да коментира темата за бюджета на държавата.

„Виждаме един неправилен подход. Във вчерашния ден в Министерството на финансите разбрахме колко е тежко финансовото състояние на държавата. Опитите да се върне бюджета отново на служебното правителство считам, че не е правилно, а дори е подло. Освен това е и безотговорно. Тогава президентът с пълно право може да ни нарече с всички имена – от шарлатани до безотговорници. И все ще е правилно“, каза Борисов.

„Днес ние ще получим бюджета. Той е основата на политиките на каквото и да е правителство, с каквито и да е личности. Отговорност, включително и на партиите, които не са в преговорите, но които щедро в предишните парламенти раздаваха пари, намаляваха данъци. Сега трябва да си понесем отговорност точно тук в парламента, а не да върнем бюджета на финансовото министерство и да искаме те да ни го представят с 3-процентен дефицит“, каза още лидерът на ГЕРБ.

По думите му това е опит Асен Василев да се скрие от провала на финансовата си политика.

„За това ние също имаме вина, ние също сме вдигнали ръка и сме гласували за много от глупостите, направени в предишните парламенти. Това го е направило и БСП, и ДПС, и ИТН, и „Възраждане“, посочи Бойко Борисов.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X