https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоБългарияДимитър Стоянов: Очаквам президентът да връчи първия мандат следващата седмица

Димитър Стоянов: Очаквам президентът да връчи първия мандат следващата седмица

„Очаквам може би следващата седмица да бъде връчен първият мандат.“ Това коментира служебният министър на отбраната Димитър Стоянов.

„Трудно е да предвидя колко време ще даде президентът Радев за връчване на първия мандат, но по неговите думи това, което разбираме, че той няма да чака дълго време в водене на излишни спорове и грубо казано кавги между двете политически парти“, добави той.

По думите му няма нужда от повече протакане.

„Напротив има нужда от конкретни разговори, конкретни предложения и формиране на редовно правителство. Време е България да има редовно правителство, за да може да има една дългосрочно перспектива. Това правителство да има съответната виждания за програма, за прогнози и да ги реализира в един по-дълъг период“, каза още Стоянов.

Той коментира и бюджета, като заяви, че тази година има достатъчно средства за капиталови разходи и се надявате да не бъдат орязани.

„Чухме вече такива заявки от политически лица, но това ще бламирам модернизацията на българската армия, която така или иначе върви с изключително бавни темпове. Моето желание е да не се пипат капиталовите разходи. А да се търсят други резерви в бюджета, ако ще бъде променен от народните ни представители“, добави Стоянов.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X