https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоБългарияИзвършителите на опита за атентат срещу Гешев имали и план Б за...

Извършителите на опита за атентат срещу Гешев имали и план Б за убийството му

В момента на опита за атентат срещу главния прокурор той не е пътувал със семейството си, както се твърдеше първоначално.

Взривът е бил така насочен, че ако бронировката на колата издържи, ударната вълна да измести автомобила няколко метра встрани и той да падне в дерето.

„Мисля, че е имало и хора, които са чакали автомобилът да спре и евентуално да продължат с атентата спрямо главния прокурор”, каза експертът по пътна безопасност Тенчо Тенев в ефира на „Здравей, България”. По думите му извършителите вероятно са знаели, че бронираната кола на Гешев няма да понесе сериозни щети от подобен взрив.

По данни от службите не повече от петима души у нас могат да изработят такова взривно устройство. Човекът, който физически го е активирал обаче, е избързал и това е причината опитът за атентат да не вземе жертви.

Версията, че бомбата е детонирана чрез дрон експерти определят като “малко вероятна”, защото се взривява в точно определен момент, а извършителят трябва да има ясна видимост към мишената, предава Нова.

На мястото, където бе извършен опита за покушение, е правен атентат и срещу Константин Димитров-Косьо Самоковеца през 2003 г.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X