https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоБългарияБорисов: Ако Асен Василев е скритият премиер, няма да стане

Борисов: Ако Асен Василев е скритият премиер, няма да стане

При този състав на кабинета на ПП-ДБ, няма как да ги подкрепим. Ако скритият премиер е Асен Василев, не е честно, по-добре да си бъде приемиер. Това заяви Бойко Борисов след като “Промяната” обявиха състава на проектокабинета си.По този начин няма да стане.Може Слави Трифонов, Нинова или Костадинов да ги подкрепят, заяви той.

“Вече имаме една чернова. За нас е неприемлив строго партиен кабинет, щом в него участва и Денков. Но е хубаво, че ще носят отговорност. В този вид няма как да има кабинет. Първо са втори, малко се издадоха днес, интересен ми е разговорът с ДПС, “Възраждане”, със Слави Трифонов. Така лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов коментира проектокабинета, воден от акад. Николай Денков, който бе лансиран днес от ПП-ДБ.

Не е коректно да сложа Никола за премиер, а аз да съм вицепремиер. Денков е в същата ситуация. Ако скритият премиер е Асен Василев, не е честно, по-добре да е премиер”, заяви още той. И добави, че в списъка има няколко имена, които не може да приеме.

Не казвам нито да, нито не, каза минута по-късно Борисов. Не искаме да взривяваме преговорите, обясни той. Нека си завършим преговорите. Ако има правителство, е хубаво да се знае.

Поздравявам Кирил за това, което е направил, както и Христо Иванов и ген. Атанасов. Но Василев ако са го пуснали е или голямо доверие, или голям капан за него, заключи лидерът на ГЕРБ-

Що се отнася до Асен Василев, или им е цел да го отстрелят, или самовзривят, или да не стане нищо, отсъди Борисов. Ако скритият премиер е Василев , не е честно, по-добре да стане премиер, каза Борисов.

“Сбъркали времето. 2 поредни избора народът казва, че не могат да управляват сами. Същото казаха на нас, и на останалите. Акад. Денков ще преговаря с всички партии, пожелавам му успех. Освен мен те други приятели нямат. Редовен, стабилен кабинет ще се получи в един общ кабинет. Затова окуражих нашите представители, които работят в комисиите”, заяви Борисов. И добави, че трябва да се довършат разговорите в сегменти като енергетика, отбрана и др. Нека да ги довършат, да знаем кой на кого в бъдеще ще помага, заяви още Борисов.

Ако вътрешната ми опозиция си е направила кабинет, докато обикалям църкви и джамии…Така Борисов коментира изтеклия състав на проектокабинет на ГЕРБ.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X