https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоПолитикаРадев: Курсът на новото правителство е да тласка България все по-близо до...

Радев: Курсът на новото правителство е да тласка България все по-близо до войната

Държавният глава заминава на двудневно посещение в Австрия по покана на австрийския федерален канцлер Карл Нехамер. Двамата ще проведат среща на 23 юни във Виена.

Държавният глава призова българското правителство и Министерство на отбраната да се грижат повече за българската армия, а не за чуждите.

“Курсът на новото правителство е да тласка България все по-близо до войната. Не считам, че е уместно политици със скромна електорална подкрепа да говорят и да поемат такива тежки ангажименти от името на България”, заяви той.

По думите му основното задължение на всяко едно правителство е да гарантира сигурността и спокойствието на българските граждани.

“Това, че войната се води на няколкостотин километра от нас не бива да ни успокоява, защото бойните действия ескалират и явно някои политици не осъзнават дълбочината на проблема”, допълни президентът.

Относно това дали е стабилен кабинетът, той коментира, че всичко е проличало още от самото начало.”Липсваха няколко важни неща – коалиционно споразумение, управленска програма. За мен решаването на тези въпроси ще бъде много трудно”, обясни Радев.

“Очевидно е, че има напрежение между мен и правителството”, каза още президентът.

 

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X