https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоОбществоЗдравният министър иска прекратяване на договора за наем на двата хеликоптера за...

Здравният министър иска прекратяване на договора за наем на двата хеликоптера за спешна помощ

“Ще искам прекратяване на договора за наем на двата медицински хеликоптера”, заяви министърът на здравеопазването проф. Христо Хинков пред БНТ.

“Въздушната помощ не се е отложила, скъпо и ненужно решение е да се използва наем на два хеликоптера, един летателен час е 18 000 лева. Хеликоптерите могат да дойдат, без да е оборудвана наземната част, без да имаме достатъчно готовност за цялата логистика и без да имаме такава толкова спешна нужда да наемем два хеликоптера за известно време, преди да дойдат нашите хеликоптери. Казал съм да прекъснат тази поръчка, този договор. Не знам какви неустойки ще има, но моето мнение категорично е, че не ни трябва това. Ще спестим много пари“, отбеляза проф. Христо Хинков и посочи, че освен това тези хеликоптери, които са под наем, не могат да летят нощем.

Той увери, че първоначално определените срокове за това кога България ще има собствени въздушни линейки, остават: „Първият медицински хеликоптер ще бъде доставен до края на годината или началото на следващата. Датите и сроковете остават непроменени“, обясни той.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X