https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоПолитикаБорисов: Посещение на Зеленски у нас би било добър знак

Борисов: Посещение на Зеленски у нас би било добър знак

“Посещение на президента на Украйна Володимир Зеленски у нас би било добър знак за демократичната общност в България, препотвърждаване на евроатлантическите цели и признание за всичко, което правим последните месеци”, заяви в кулоарите на парламента лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов и допълни: “Ако има такава визита, ще се видим с него”.

“Има две теми, които много ме притесняват. Каховка може да няма поражения, но проблемите с АЕЦ „Запорожие“, които излязоха от разговора между Зеленски и Макрон – това е най-голямата ядрена мощност и ядрена бомба в Европа. Световната общност трябва да гарантира, че тази най-голяма ядрена централа няма да се превърне в ядрена бомба”, добавии лидерът на ГЕРБ.

Относно отменената от ГЕРБ вчера лидерска среща с ПП-ДБ, Борисов коментира: “По принцип лидерските срещи не са фиксирани. Те могат да се провеждат и по три пъти на ден, ако е необходимо. Вчерашния ден имаше няколко важни решения, които трябваше да се вземат, и с Кирил Петков бяхме в непрекъсната комуникация, за да се проведат комисията по енергетика, комисията по отбрана – да вземат необходимите решения относно декларацията за подкрепа на Украйна за членството й в НАТО, декларация за ВСС да не избират главен прокурор в този състав и др. Днес ще се видим. Това са работни срещи. За 10:00 часа ще се видим, но това не са срещи, от които ще произлизат новини”.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X