https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоИзбрано от редактораРадев за Украйна: Захранването с оръжия увеличава риска от глобален военен сблъсък,...

Радев за Украйна: Захранването с оръжия увеличава риска от глобален военен сблъсък, нужен е мир

По повод на становището на посолството на Украйна, публикувано по-рано днес, президентството излезе с официална позиция:

“Позицията на държавния глава Румен Радев, че конфликтът между Русия и Украйна няма военно решение, е известна. Всеки ден тази война води до жертви и разрушения, които не са в интерес не само на Русия и Украйна, а имат и тежки икономически, социални и политически последици за цяла Европа.”

„Захранването на бойните действия с все повече оръжия увеличава риска от глобален военен сблъсък. Затова президентът Румен Радев счита, че дълг не само на пряко участващите във военните действия, а и на международната общност, е да положат системни усилия за деескалация и преустановяване на военните действия и търсене на реално мирно решение със средствата на дипломацията, основано на принципите и договореностите в рамките на ООН и международното право“, посочват още от прессекретариата на българския държавен глава.

В петък Румен Радев заяви на Рожен, че “Украйна настоява да води тази война, но също така трябва да е ясно, че сметката се плаща от цяла Европа. Тази война има много измерения – икономическо, социално и политическо. Тя е заплаха и риск за цяла Европа“.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X