https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоЛюбопитноРусенски магазин приема плащания в биткойни

Русенски магазин приема плащания в биткойни

На входа на магазин в центъра на Русе стои стикер, който сочи, че се приемат плащания в биткойни. Собственик е шивашката фирма „Данини“, която продава колекциите си и срещу криптовалута по курса на секундата, защото, както знаем, цената на биткойна се променя почти всяка секунда.

„Въведохме го преди година предимно заради чужденците, но и до момента няма интерес за плащане в дигиталната валута“, обяснява Михаела Милчева от ръководството на фирмата. Само на младите правело впечатление, че магазинът приема и тези пари, добавя продавачката в ателието, а Милчева се чуди защо все още никой не иска да пазарува така, въпреки че със сигурност мнозина русенци притежават биткойни.

В града има и криптомат за биткойни, където всеки може да си купи дигиталните монети – на ул. „Александровска“ №26. От автомата може да закупят още Litecoin (LTC), Ethereum (ETH), TRON (TRX), TETHER (USDT) и BEAM.

Запознати с криптотърговията и собственици на дигитални валути обаче коментират, че в момента трудно някой би пазарувал в биткойни, тъй като всички чакат цената му да се вдигне отново и не биха рискували, вместо да изкарат печалба от маржовете.

Преди години в града беше доста разпространена и т.нар. валута на Ружа Игнатова – One Coin. В платформите русенци, закупили пакетите на криптокралицата, можеха да си „пазаруват“ различни стоки и услуги с тези пари, сочени от правоохранителните власти по света и у нас като измама и схема Понци.

Сред възможностите за потребление срещу One Coin се предлагаха дори адвокатски услуги. Платформата обаче беше спряна през 2019 г.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X