https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоКримиИнцидентиПродължава да е критично състоянието на детето, ударено от мълния в Бургас

Продължава да е критично състоянието на детето, ударено от мълния в Бургас

8-годишното момче, което снощи бе поразено от мълния на централния плаж в Бургас продължава да е в критично състояние, съобщи д-р Светослав Тодоров от болницата в Бургас, предаде Нова тв. Д-р Тодоров съобщи още, че детето е в медикаментозна кома, интубирано, на апаратна вентилация, скенер на главния мозък предстои да се извърши и редица още изследвания.

След това предстои оценка за събуждане на детето. Детето бе докарано в клинична смърт, без дишане, без пулс, благодарение на колегите и медикаментозната терапия, веднага е било интубирано и е била възстановена сърдечната дейност. Има тип изгаряне в областта на седалището и долните крайници, предстоят допълнителни изследвания, добави д-р Тодоров.

Инцидентът стана вчера малко преди 18 ч. Семейство от Бургас се разхожда на Централния плаж, когато е хванато в капана на бурята. Родителите заедно с две деца търсят подслон в най-близкия ресторант. Преди да стигнат до там, момчето е поразено от мълния.

Детето е заведено в болницата в безсъзнание на а ръце от бащата.

„Детето беше в състояние на клинична смърт без спонтанни дихателна и сърдечна дейност с трайно разширени зеници. Детето беше интубирано от мен. Започнахме обдишване, след около 2-3 минути то възстанови спонтанна сърдечна дейност. Имаше следи от мълнията по гърдите и седалището“, каза вчера Лъчезар Иванов, лекар от шокова зала.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X