https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоПоследни новиниВМРО - Русе се преклони пред подвига на Илинденци

ВМРО – Русе се преклони пред подвига на Илинденци

На днешния 2 август, когато отбелязваме 120-годишнината от славното Илинденско-Преображенско въстание, Русенската организация на ВМРО почете паметта на героите от Илинден 1903-та с поднасяне на цветя пред паметната плоча, посветена на създаването през 1897 г. в Русе на едно от първите Тайни офицерски братства, действали за освобождението на Македония и Одринско.

Пред плочата в градинката пред бившите казарми на Пети пехотен Дунавски полк пред събралите се членове и симпатизанти на ВМРО кратко слово произнесе главният секретар на Организацията Юлиян Ангелов.

“Задължени сме пред паметта именно на тези хора, които загиваха за българщината в Македония и Тракия, загиваха за това – да са българи, да са свободни и да са част от общото ни Отечество. Длъжни сме да помним и почитаме всички тези важни дати и техните герои, за да запазим българщината и да не позволяваме на днешните политици и историци от Скопие да крадат българската история и идентичността на тези хора, които загиваха като българи. Делото на тези революционери няма да бъде забравено никога! Илинденци са част от България, част от българската история и винаги ще бъдат такива! Вечна слава на героите! Да живее България!” – каза Ангелов.

След минутата мълчание заедно с главния секретар на ВМРО цветя в памет на илинденци поднесоха Искрен Веселинов – съпредседател на ВМРО, Траян Тотев – общински съветник от ВМРО и съратници.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X