https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоИзбрано от редактораБрифинг след срещата на премиера с представители на службите за сигурност (на...

Брифинг след срещата на премиера с представители на службите за сигурност (на живо)

Провежда се брифинг след съвещанието на премиера Николай Денков с ръководителите на МВР и на службите за сигурност. Срещата беше по повод зачестилите тежки престъпления.

Сред тежките криминални престъпления за двата месеца от встъпването на правителството са случаите на насилие над жени, най–скандалният – с Дебора от Стара Загора, убийството на Димитър Малинов от Цалапица, последва двойното убийство в Лозен, след него и друго жестоко убийство в София, при което трупът на жертвата бе разчленен, а от сряда към статистиката се добави и разстрела на Алексей Петров.

Съвещанието се проведе и на фона на масовата смяна на полицейски шефове на районните управления в страната, които извършва вътрешният министъра Калин Стоянов след негова преценка, за недобре свършена работа и с обяснението, че няма политическа чистка.

„Фокусирахме се върху това, което още би могло да се направи, за да се справи държавата с тежките престъпления. За момента няма установена връзка между различните убийства, коментирани най-много в медиите напоследък”. Това заяви министър-председателят Николай Денков след срещата с представители на МВР и службите за сигурност. Премиерът ги покани на разговори в четвъртък вечерта, а съвещанието продължи над два часа.

Причината за разговорите в Министерския съвет са „зачестилите тежки криминални престъпления в страната”. Срещата се провежда два дни след показното убийство на бизнесмена Алексей Петров.

„Има твърде много различни линии във връзка с убийството на Алексей Петров, свързани с неговите позиции в ДАНС, с бизнес интереси, така че се изследват различни мотиви за това престъпление, включително отмъщение. Алексей Петров не се е чувствал застрашен и е ходил без охрана в последно време. Има конкретни следи, по които се работи, но не могат да бъдат представени публично”, допълни премиерът.

„Мислихме как да избегнем следващи подобни престъпления. Важно е институциите да подобрят комуникацията помежду си”, каза Денков, уточнявайки, че говори за МВР, служби и прокуратура.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X