https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоПоследни новиниВъзобновиха движението на леки автомобили по Дунав мост при Русе

Възобновиха движението на леки автомобили по Дунав мост при Русе

Възобновиха движението за леки автомобили по Дунав мост при Русе. Това бе потвърдено в телефонен разговор между областния управител Данаил Ковачев и заместник-директора на Регионална дирекция „Гранична полиция“ комисар Николай Неделчев. Движението на автомобилите се осъществява от около 09.30 часа само в едната лента, тъй като към момента текат ремонтни дейности по съоръжението. По-късно през деня ще бъде пуснат и тежкотоварния трафик.

Припомняме, че рано тази сутрин товарен автомобил с турска регистрация самокатастрофира на моста. Превозното средство се е движело с превишена скорост, което е предизвикало дефект на една от фугите по моста. Така се е стигнало и до пробиване и откъсване на резервоара от автомобила и съответно разливане на гориво. При катастрофата товарният автомобил се е завъртял и е блокирал напълно движението и в двете посоки – както към Румъния, така и към България. Камионът вече е изтеглен, като разливът на гориво е почистен.

Предприети са всички мерки за спиране на тежкотоварния трафик не само в област Русе, но и в областите Велико Търново и Стара Загора.

През следващата седмица се предвижда по-сериозен ремонт на моста, но графикът за дейностите ще бъде обявен при определяне на точен период за извършване на ремонта. Това обаче не е планираният голям ремонт на моста, при който ще има временно спиране на движението, състоящ се в подмяна на бетонните плочи. Заместник областният управител Георги Георгиев също е в постоянен контакт с компетентните институции. Осъществена е връзка и с Префектурата в Гюргево.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X