https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоИзбрано от редактораДвама загинаха в потопа в Царево, съдийката и дъщеря й още са...

Двама загинаха в потопа в Царево, съдийката и дъщеря й още са в неизвестност

Двама души са загинали по време на потопа в Царево, съобщи кметът Георги Лапчев. Едното тяло е открито в квартал Василико, а другото – на плаж Нестинарка. По неофициални данни жертвите са повече, но тепърва ще се установяват фактите, допълни Лапчев.

Все още не е ясна самоличността на загиналите. От полицията все още няма официална информация, очаква се такава до минути.

Продължават да са в неизвестност районната съдийка на Царево Мария Москова и дъщеря й. Според първоначална информация Москова и детето ѝ тръгнали да се евакуират сами от квартал “Василико”. Потопът обаче скъсал мост, който свързва квартала с центъра на града.

Повече информация се очаква на брифинг след заседание на кризисния щаб тази вечер.

Трима души издирва МВР, информацията бе потвърдена официално. Двама от тях – жена и детето ѝ са били отнесени заедно с автомобила си на един от срутените мостове край града. Малко по-късно до моста е дошъл мъж, който също е бил отнесен от приливна вълна. Първоначално той се задържал за кола, но не е издържал, докато дойде помощ.

“Водата отнесе мъжа, който не ни послуша и продължи по пътя. Казахме му да хвърли чадъра си и да се държи здраво с две ръце за колата, за да имаме време да извикаме пожарната да го спаси. Може би не е могъл да се държи повече, и водата го отнесе. Не знаем какво е станало с него”. Това каза Биляна, очевидец на трагедията, в Царево.

Продължава бедственото положение на територията на цялата община Царево, стана ясно след заседанието на Общински кризисен щаб следобед, в което участва и областният управител на Бургас – Пламен Янев.

Към момента преливат реките Караагач и Ропотамо. Пътят след Созопол в посока юг е затворен.

„Имаме преливане на язовирните стени на двата язовира, които се намират на територията на община Царево. Имаме информация за трима изчезнали. Тази информация все още не е потвърдена“, каза кметът на града Георги Лапчев.

Преляла е и река Дяволска между Китен и Приморско, а пътят е затворен.

Кметът на Царево помоли хората да се въздържат от пътуване. По думите му страховете за това да погледнем как са имотите пречат на екипите.

Пороите продължават почти денонощие. Щети са нанесени на територията на цялата община Царево. „Всички онези, които имаха нужда да бъдат евакуирани, са евакуирани. 60 души са настанени в кметството в с. Лозенец, а останалите са тук в града“, допълни Георги Лапчев.

По думите му към момента е създадена организация за доставка на помпи, които да намалят натиска върху язовирните стени. Той подчерта, че те не са компрометирани.

По думите му към момента няма населени места без електрозахранване.

 

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X