https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоПолитикаБорисов: Основният въпрос е запазването на работните места на хората, заети в...

Борисов: Основният въпрос е запазването на работните места на хората, заети в Маришкия басейн

Да не слагат каруцата пред коня с фирмите, защото първо са работните места на хората. Това коментира лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов пред журналисти в парламента относно териториалните планове за справедлив преход на въглищните региони и индикативния списък с фирми – потенциални инвеститори за региона на Стара Загора.

Борисов посочи, че основният въпрос е запазването на работните места на хората, заети в Маришкия басейн и отбеляза, че не е сериозно правителството да изпраща в парламента заместник-министър:

“Мисля, че правителството не трябваше да праща заместник-министър, на когото не му знаем името, да обяснява за Териториалните планове за справедлив преход на въглищните райони.

Би трябвало Планът за развитие и устойчивост, който не сме видели, да решава въпросите за “Марица изток”. Правителството пък бързо да обясни какво ще случва там.

В уникална ситуация сме – от една страна трябва да помагаме на Асен Василев за бюджета, а от друга да отправяме послания на избирателите колко е лошо да избират техен кмет.

С много такт и внимание трябва да подхождаме и да не допускаме в общините да има хаос. Ако трите партии от сглобката като блок да имат най-много общински съветници и кметове, това ще потвърди правителството.

Не сме съгласни, че работим задкулисно, затова излизаме с подписите и с имената си. Ние карахме години без бюджет, а парламентът ще е в почивка за изборите, затова ще подкрепим Асен Василев за бюджета”.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X