https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоПолитикаДенков: Опозицията напада правителството на базата на откровени лъжи и цинизми

Денков: Опозицията напада правителството на базата на откровени лъжи и цинизми

“Когато има покачване на напрежението, се увеличават и рисковете, затова е важно да се работи професионално. За момента няма непосредствена заплаха за България, с изключение на обекти, свързани с еврейската държава като посолства и синагоги. Мащабни и сериозни рискове за страната ни няма, но трябва да останем бдителни”, заяви министър-председателят акад. Николай Денков пред журналисти в парламента след председателския съвет, на който бяха обсъдени заплахите пред националната ни сигурност на фона на международната обстановка.

Премиерът допълни, че не се очаква в близко бъдеще миграционен натиск, но поясни, че дори да настъпи такъв, той ще бъде насочен към други държави, а не към България.

Относно вчерашното си участие на консултативната среща при държавния глава, акад. Денков сподели, че е отишъл, защото е крайно време институциите да започнат да работят заедно.

“По време на срещата обърнах внимание, че Съвета по сигурност към МС също включва представители от президентството. И такъв Съвет по сигурността ще бъде проведен следващият вторник”, оповести премиерът.

По думите му срещата при президента е преминала достатъчно конструктивно и подчерта, че всякакви опити за прокарване на интриги няма да минат.

На въпрос защо вътрешният министър не е бил на съвета при държавния глава, Денков отвърна, че част от темите са били твърде специфични, давайки пример с техническото преоборудване на армията, поради което вътрешният министър не е имало какво да прави на тази среща.

“Нападат правителството на базата на откровени лъжи и цинизми. Няма абсолютно никакви основания в критиките на опозицията. Министърът на енергетиката и неговият екип свършиха огромна работа, допълни министър-председателят и уточни, че за момента всички министри от кабинета изпълняват стриктно управленската програма и няма основания да бъде недоволен”, посочи той.

По отношение на промените в Конституцията акад. Денков обясни, че Венецианската комисия е подкрепила предложенията в проекта, в т.ч. и идеята за смяна на статута на служебните правителства.

„Да, вярно, че имаше и някои забележки, но няма нищо драматично. Затова имаме два месеца, в които да прецизираме предложенията“, разясни министър-председателят.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X