https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоКримиТЕЦ "Марица 3" ще съди екоактивистите, качили се на охладителната кула

ТЕЦ “Марица 3” ще съди екоактивистите, качили се на охладителната кула

ТЕЦ “Марица 3” ще съди екоактивистите, които се покатериха по охладителната кула на централата, съобщиха от предприятията. В позиция на централата се казва, че ръководството й ще търси административна, наказателна отговорност и обезщетения от организаторите и участниците в нахлуването.

“Обезпокоени сме, че в една правова държава от Европейския съюз е възможно български и чуждестранни граждани да проникнат не само в частна собственост – а именно в електрическа централа, на територията на която функционират съоръжения, криещи повишена опасност! Лицата, които са се покатерили на охладителната кула, не само са го направили незаконно, а и с риск за собствения си живот и живота на всички други граждани, намиращи се в близост. Безотговорните и престъпни действия на некомпетентни лица може да предизвикат дори експлозия”, посочват от ТЕЦ-а.

За незаконно влизане в частна собственост и нахлуване в предприятие със съоръжения с повишена опасност от централата ще сезират прокуратурата. И допълват, че усилията за модернизация и енергийна трансформация се саботират от такива акции и се оказва натиск да спиране на работата.

“Определяме действията на тази международна организация като опасна PR акция за живота и здравето не само на участниците, а и на случайно присъстващите. Надяваме се подобен тип начин на изразяване на несъгласие да не е част от предизборната политическа обстановка в страната. Правото на мирен протест е основна ценност на демократичното общество, но всякакви прояви на вандализъм от подобен тип срещу частна собственост е противозаконна. Подобни деяния контрастират на демократичните ценности, които всяка европейска страна изповядва”, казват още от ръководството на ТЕЦ “Марица 3”.

 

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X