https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоПолитикаИзбори 2023Седем демо машини пристигнаха в Русе за предстоящия местен вот на 29...

Седем демо машини пристигнаха в Русе за предстоящия местен вот на 29 октомври

Седем демо машини пристигнаха днес в Русе. До началото на следващата седмица те ще се съхраняват в Областната администрация, а от понеделник ще бъдат разпределени по общините в региона.

Четири от машините разполагат със софтуер за избор на кмет на община и общински съветници, а останалите три имат включена и опцията за кмет на кметство.

Електронните устройства ще служат за обучение на избирателите и съответно запознаване с машинното гласуване, което предстои на изборите на 29 октомври.

Ръководството и екипът на Областната администрация ще окажат необходимото съдействие максимален брой хора да се запознаят с начина на гласуване.

На практика това са първите местни избори, на които избирателите ще имат право да гласуват с машина.

Изборите следващата неделя в секциите с над 300 избиратели ще се проведат както на хартия, така и чрез машини за електронно гласуване. Начинът за гласуване зависи от желанието на избирателя. Само хартиени бюлетини ще се използват в секциите с под 300 души. В подвижните секции ще се гласува също с хартиени бюлетини.

Припомняме, че под постоянна полицейска охрана се намират и 470 700 бюлетини, които подсигуряват напълно вота във всички секции. Те ще бъдат раздадени на общините също през следващата седмица.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X