https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоПолитикаИзбори 2023Адв. Илиян Илиев: Обмисляме приобщаване на крайградските зони в чертите на града

Адв. Илиян Илиев: Обмисляме приобщаване на крайградските зони в чертите на града

Адвокат Илиян Илиев – кандидат за кмет на Русе, издигнат от НДСВ, инж. Красимир Иванов, арх. Ралица Герганова и кандидати за общински съветници от партията се срещнаха днес с председателите на регионалните колегии на Камарата на архитектите в Русе арх. Ралица Панайотова и Камарата на инженерите в инвестиционното проектиране инж. Деян Димитров. На срещата присъстваха архитекти, конструктори и геодезисти.

Една от основните идеи, които бяха обсъдени е приобщаването в чертите на града на определени местности и подготовката за създаване на инфраструктура там. „ Има зони край града, в които вече целогодишно живеят много русенци и страдат когато стане въпрос за снегопочистване или пръскане за комари. Тъй като те не са в чертите на града и няма как да се оправдаят разходите по поддръжката им.“, коментира адв. Илиян Илиев.

Арх. Ралица Герганова обясни на присъстващите, че е необходимо да се изясни статута на собственост на голяма част от сградите в Русе. „ В началото на мандата на сегашната управа имаше желание всички те да бъдат въведени в единен електронен регистър, но и до сега това не се е случило. Когато собственик е частно лице, Общината задължава, прави предписания, но когато става въпрос за нейна собственост – бездейства“, коментира арх. Герганова.

Водачът на листата инж. Красимир Иванов постави отново въпроса за проверката и поддръжката на бомбоубежищата в града. „Ние нямаме представа в какво състояние са те, особено след водния цикъл. Както е добре известно по прогтежението на бул. „Цар Освободител“ има поредица от укрития, но имаше и разкопаване, както и авария на ВиК срещу Строителната гимназия.“, каза Иванов.

Много въпроси бяха повдигнати по време на разговора. Някои от тях бяха свързани с изясняване на статута и собствеността на голяма част от зелите по Параграф №4. Да се формират смесени групи от експерти на Общината и проектантите от КАБ и КИИП по отношение на създаването на технически задания за обществени поръчки.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X