https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоКримиСъвместна специализирана операция по метода „широко обхватен контрол” се проведе вчера в...

Съвместна специализирана операция по метода „широко обхватен контрол” се проведе вчера в Русе

Съвместна специализирана операция по метода „широко обхватен контрол” се проведе вчера с участието на служители от сектор „Пътна полиция“ при ОДМВР-Русе, Първо РУ при ОДМВР – Русе, РД “Автомобилна администрация“-Русе, Национална агенция за приходите, Регионално митническо управление и Национално ТОЛ управление.

В хода на операцията са проверени 52 МПС, от които 4 броя влекачи с полуремаркета, 18 товарни и 30 леки автомобили; 55 лица. 52 водачи са изпробвани с технически средства за употреба на алкохол. При проверките на влекачите с полуремаркета е използван мобилен кантар, като не е установена претоварена композиция.

На водачи на МПС са съставени 2 броя АУАН /акт за установяване на административно нарушение/ и 2 фиша. На пътници – 3 фиша.

Служителите на автомобилната администрация са съставили два АУАН на водач на автобус, извършващ международен превоз на пътници.

В хода на операцията на водачи и пътници са връчени и 4 електронни фиша.

Установени са още 3 нарушения на водачи, които са били без заплатена винетна такса – съставен е един акт от служителите на Национално ТОЛ управление и са заплатени две компесаторни такси.

Служителите на Национална агенция по приходите и Регионално митническо управление не са констатирали нарушения от тяхната компетентност, при извършване на проверките.

От екипите е извършван контрол за: управление на МПС след употреба на алкохол и/или наркотични вещества или техни аналози, използване на светлините на превозните средства, използване на обезопасителни колани от водачите и пътниците, използване на детски обезопаситлни системи, както и каски от водачите и пътниците на мотоциклети и мотопеди, наличие на задължителна застраховка „Гражданска отговорност“ на автомобилистите и необходимите документи от водачите на ППС, техническо състояние на ППС и документите при превоза на пътниции/или товари и други.

 

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X