https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоПолитикаНа извънредното заседание на Съвета по сигурността са поканени и председателите на...

На извънредното заседание на Съвета по сигурността са поканени и председателите на парламентарните групи на ГЕРБ и ДПС

На извънредното заседание на Съвета по сигурността към Министерския съвет на 16 ноември са поканени и председателите на парламентарните групи, подкрепили предложението за отмяна на дерогацията за три дни – Десислава Атанасова – ГЕРБ и Делян Пеевски – ДПС. Това съобщиха от пресслужбата на кабинета.

В съвета ще се включат и министрите на икономиката и индустрията и на енергетиката – Богдан Богданов и Румен Радев. С изводите от докладите, които не са засекретени, допълнително ще бъде запозната и Диана Ковачева, омбудсман на републиката, уточняват от МС.

Премиерът Николай Денков свиква извънредно заседание на Съвета по сигурността към МС по повод внесения в Народното събрание проект на Закон за изменение на Закона за контрол по прилагане на ограничителните мерки с оглед на действията на Русия, дестабилизиращи ситуацията в Украйна. То ще се проведе в 8:00 ч. на 16 ноември, четвъртък.

Вчера от МС съобщиха, че за участие в заседанието са поканени и председателят на Народното събрание Росен Желязков, председателите на комисиите в парламента по енергетика – Делян Добрев, по външна политика – Бойко Борисов, по въпросите на Европейския съюз, Шенгенското пространство и еврозоната – Кирил Петков, и по икономическа политика и иновации – Хамид Хамид.

Фокус на заседанието ще бъде оценката на последиците и рисковете за националната сигурност на Република България при евентуално приемане на проектозакона, който предвижда отмяна в тридневен срок на предоставената от Съвета на ЕС дерогация за преработката на руски нефт от българската рафинерия.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X