https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоОбществоПГСАГ “Пеньо Пенев“ в Русе отбеляза с концерт своя 75-годишен юбилей

ПГСАГ “Пеньо Пенев“ в Русе отбеляза с концерт своя 75-годишен юбилей

С празничен концерт на Голямата сцена в Доходното здание приключиха събитията и проявите по повод 75 години от създаването на Професионалната гимназия по строителство, архитектура и геодезия „Пеньо Пенев” – Русе. Това съобщиха от пресцентъра на Община Русе.

Събитието бе уважено от кмета Пенчо Милков, който връчи плакет на Община Русе на директорката на учебното заведение инж. Камелия Денчева.

„Не са много професиите в България, които имат такава силно въздействие върху всички хора. Вие сте обучавани за една от тях и съм убеден, че ако продължите в това поприще, ще бъдете не просто строители, а истински творци и съзидатели”, каза кметът.

Професионалната гимназия отваря врати през 1948 г. като Школа за строителни кадри. Понастоящем тя подготвя над 500 ученици в 20 паралелки и предлага възможности за обучение по специалности като строителство, архитектура и геодезия, водно и транспортно строителство, дизайн и др.

В ПГСАГ „Пеньо Пенев” ще бъде обособен и Център за високи постижения в областта на строителството и дизайна, който ще модернизира, надгради и разшири съществуващите функционалности на гимназията. Той ще осигури стимулираща образователна среда, иновативно съдържание и обучение за професиите и уменията на бъдещето, както и кадри за развитие на приоритетните икономически сектори в региона.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X