https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоПолитикаАтанас Славов: Следващият месец ще е решаващ за конситуционните промени

Атанас Славов: Следващият месец ще е решаващ за конситуционните промени

“Следващият месец-месец и половина ще е решаващ за конституционните промени, за това България да изгради истинско независимо правосъдие и от друга страна – ефективно правосъдие, нещо, което очакват всички български граждани”, заяви министърът на правосъдието Атанас Славов пред журналисти в Разград, съобщава БТА.

По думите му това, което е ключовото през двата месеца пауза на процеса в парламента е, че постоянно са водени разговори с всички основни политически сили, с представителите на съдебната власт и на гражданското общество за това да има консолидирана версия, която да се предложи в началото на декември и тя да получи по-широка подкрепа.

„Да няма отстъпление от основните идеи, които досега бяха обявили, но все пак да сме в рамките на широкия консенсус. Защото, като става дума за Конституция, не е въпросът на мнозинства, въпросът е всички да се чувстват включени в процеса и накрая резултатът да е новият обществен договор, към който се стремим,” добави министър Славов.

Председателят на “Да, България!” Христо Иванов посочи, че по темата за конституционните промени тече сериозна и резултатна дискусия и започват да се очертават консенсуси около конкретни решения.

„Ние сме оптимистично настроени. Вчера имаше консултации с председателя на Народното събрание, на които се разбрахме следващото четене на Конституцията в парламента да е на 8 декември. След това ще се развият останалите четения по проекта”, заяви Иванов.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X