https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоОбществоОбновиха Първа районна служба „ПБЗН” в Русе по съвместен проект с Гюргево

Обновиха Първа районна служба „ПБЗН” в Русе по съвместен проект с Гюргево

Първа районна служба „Пожарна безопасност и защита на населението” в Русе е основно ремонтирана и преоборудвана по съвместен проект с Гюргево.

Реализирани са мерки за подобряване на енергийната ефективност на сградата, като е положена външна топлоизолация, подменена е дограмата, изградени са нови двускатни покриви от термопанели. Също така са изцяло подменени електрическите и ВиК инсталациите, изградени са системи за видеонаблюдение, контрол на достъпа, пожароизвестяване, мълниезащита и озвучаване.

За цялата сграда е предвидено енергийно ефективно електрическо оборудване, включително вътрешното и външното осветление. Изградена е система за използване на енергия от възобновяеми източници чрез монтирани соларни панели за битова гореща вода, предоставена е и възможност за използване на природен газ както за отопление на гаража, така и за подгряване на битова гореща вода. Сградата е изцяло климатизирана, изградена е енергийно ефективна вентилационна система, подменени са всички настилки в сградата и прилежащия терен.

Също така е изпълнено паркоустрояване и озеленяване. Изградена е подпорната стена в южната част на имота и е положена изцяло нова асфалтова настилка. Основно е реконструирана кулата за изкачване с щурмова стълба с необходимата към нея състезателна пътека. Същевременно е помислено и за комфорта на огнеборците – те имат нов физкултурен салон, столова и места за отдих.

Закупени са инструменти за оборудване на работилницата, както и съвременно комуникационно оборудване за всички работни места. Освен осигуряване на необходимите технически условия проектът е допринесъл за подобряване на съвместното управление на риска в трансграничния регион, както и за повишаване на ефективността ма действията на властите при извънредни ситуации.

Общата стойност на проекта е малко над 5 милиона евро, от които около 2.1 млн. евро за българската страна.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X