https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоПолитикаСвиленски: Зам.-областният управител на София се снима с нарязания паметник все едно...

Свиленски: Зам.-областният управител на София се снима с нарязания паметник все едно е убил див глиган

“На вчерашната ни среща с премиера Денков той пое ангажимент да ни се предостави цялата документация за случая с Паметника на съветската армия – документи, решения, планове за изпълнения, къде е записано, че трябва да се отреже ръката с автомата. До този момент не сме получили тази документация. Разбирам, че и други парламентарни групи са поискали тези документи, но и те не са ги получили, което доказва нашите твърдения, че в центъра на София беше извършен един варварски акт без никакви документи и разрешителни” обяви в кулоарите на парламента депутатът от БСП Георги Свиленски, който коментира темата за демонтирането на Паметника на съветската армия.

“В момента внасяме в деловодството на НС искане за изслушване на министъра на културата, като точка първа в утрешния пленарен ден. Искаме изслушване и на министъра на регионалното развитие, защото той директно отговаря за този процес и на директора на Държавната агенция за метрологичен и технически надзор, защото кранът е незаконен и нелецинзиран. Днес има друг кран, който също е незаконен. Главният надзираващ този процес е заместник-областният управител на София. Той много бързо си скри снимката в социалните мрежи с отрязаната ръка с автомата. Този човек е представител на държавата и е застанал с част от паметника все едно е убил див глиган. Направил си е трофейна снимка. Този човек няма повече място държавната администрация и трябва да бъде освободен на мига”, заяви Свиленски.

“Аз лично не бях сутринта на председателски съвет, защото изчаквахме документите, за които казах, но мисля, че въпросът за изслушванията не е повдиган. Действията на варварите и фашистите никога не ги знаеш и не можеш да ги предвидиш. Тези хора са варвари и фашисти, тези хора не са европейци. Няма как да ви кажа дали е ясна съдбата на паметника. Вчера премиерът каза, че той ще бъде отрязан в основата и ще бъде откаран някъде, докато се реши какво ще се прави. Областната управителка на София е казала, че никъде в бюджетите на министерството на културата и на областната управа фигурират пари за съхранението на паметника. Този паметник ще бъде брутално нарязан. Премиерът каза, че този паметник няма да го има и след него, ако искат да вдигат по-голям паметник. Абсолютно скандално изказване. Действията на тези хора са варварски и фашистки. Аз очаквам да посегнат и на паметника на “Цар Освободител”. Всичко може да се очаква от тези хора, те нямат задръжки”, каза още Георги Свиленски.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X