https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоИзбрано от редактораГласуването на бюджетите на НЗОК и НОИ ще се проведе в понеделник...

Гласуването на бюджетите на НЗОК и НОИ ще се проведе в понеделник и вторник

Планираното за днес окончателно гласуване на бюджетите на Здравната каса и на НОИ ще се проведе на извънредни заседания на парламента в понеделник и вторник, обяви Кирил Петков от ПП-ДБ.

Народното събрание и днес не разгледа бюджетите за здравеопазване и пенсии за догодина. Второ поредно пленарно заседание се провали, този път поради липса на кворум, като в залата не влязоха представителите на ГЕРБ, “Продължаваме промяната – Демократична България” и ДПС.

“Ние разбрахме, че пак бяха подготвили циркове тази сутрин от “Възраждане”. Тяхното условие беше – ако искате да работим, трябва всичко да се спре по работата по паметника. Ние такива условия не приемаме. Понеделник и вторник ще работим извънредно. Надявам се, че дотогава политическите им фанфари ще спрат”.

Вчера от опозицията блокираха пленарната работа поради две причини – демонтажа на Паметника на съветската армия в София и несъгласие с планираните конституционни промени. Днес обаче от “Възраждане”, “Има такъв народ” и БСП упрекнаха управляващите, че не са дошли на работа.

Костадин Костадинов:

“Тези хора нямат капацитета да управляват държавата, единственото, което могат, е да режат глави. На паметници. В момента нямаха дори смелостта да дойдат в парламента”.

Корнелия Нинова:

“Ние сме тук, защото искаме да се приеме бюджетът и хората да не останат без пари. Вчера не участвахме, за да спрем варварството, което се извършва на Паметника на съветската армия. Очакваме днес съдът да го спре”.

До вчера областната управа трябваше да внесе в Административния съд в София основанията за продължаващия демонтаж на Паметника на съветската армия.

Днес беше премахната част и от третата от основните фигури на паметника – тази на български работник.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X