https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоИзбрано от редактораПродължава работата по отстраняване на проблемите с електрозахранването в страната

Продължава работата по отстраняване на проблемите с електрозахранването в страната

Продължава работата по отстраняване на проблемите с електрозахранването в страната след падналия снеговалеж. В Смолянска област без ток останаха десетки селища в общините Неделино, Баните, Мадан и Златоград, уточнява БНТ.

Проблеми възникнаха и във високата част на Пловдивска област – в общините Родопи, Асеновград и Лъки.

Без ток останаха и населени места и в Хасковска, и в Габровска област заради електрически проводници, скъсани от мокрия сняг.

Вчера граждани от южните райони на София сигнализираха, че са били без ток 30 часа. От “Електрохолд” обаче, категорично отрекоха за такава продължителност, но признаха, че екипите са били затруднени при отстраняването на авариите заради множеството паднали дървета.

Проблеми имаше в части от “Панчарево”, “Бистрица”, “Железница”, “Кокаляне” и вилните зони около тях.

Междувременно – от Агенция “Пътна инфраструктура” съобщиха, че над 400 снегопочистващи машини обработват пътищата из страната, както и напомниха, че в сила забрана за преминаване през “Троянския проход”.

Също заради лошото време е в сила и ограничение за движение на камиони над 12 тона през проходите “Превала” и “Рожен” и “Печинско”.

Отпадна ограничението за ТИР-ове и тежкотоварни камиони над 12 тона през македонския граничен пунт “Деве баир”. Това съобщи тази сутрин за БНР дежурният в Областното Пътно управление в Кюстендил.

Вчера десетки ТИР-ове, пътуващи за Северна Македония – бяха спирани още при ТЕЦ “Бобов дол” при Невестино – на околовръстния път на Кюстендил, а колоната от чакащи преди Гюешево надхвърли 5 километра.

Снежната покривка в района на граничен пункт “Гюешево” е над 30 сантиметра, но пътните платна на наша територия са почистени и опесъчени.

При последните снеговалежи македонските власти спираха движението на камионите в двете посоки, както и че оттатък границата снегопочистването започва след спиране на валежа.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X