https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоИзбрано от редактораНиколай Денков: Ще се опитаме бюджетът да е справедлив за всички

Николай Денков: Ще се опитаме бюджетът да е справедлив за всички

В Бюджет 2024 има значително увеличение на социалните разходи, заяви премиерът Николай Денков. Според него, причина за протестите е усещането на хората, че има кой да ги чуе, за разлика отпреди.

“Последните бюджети системно значително повишават социалните разходи или инвестиции. Аз бих ги нарекъл инвестиции в хора. Така че по-скоро причините за протести почват да стават усещането на хората, че има кой да ги чуе, защото досега и да протестираш, и да не протестираш, имахме постна пица много години наред”, каза министър-председателят Николай Денков.

“Така че, нормално е да има протести. Чуваме ги всичките. Аз получавам и писма, и срещи правя с различните общности. Разбира се, един бюджет има своите възможности, така че ще се опитаме да бъде възможно най-справедлив за всички”, допълни премиерът.

“През последните години се промени подходът. Тези инвестиции в хора почват да дават своите резултати, виждате, че повече хора почват да се връщат в България, повишава се раждаемостта в България, това е нещо, което трябва да га отбележим, и причината е, че хората почват да се чувстват по-спокойни за бъдещето си. Имаше много интересно изследване, което излезе миналата седмица от Евробарометър, в което питаха българите колко от тях очакват лично за тях следващата година да е по-добра, 2024-та година. И отношението беше 57 на 17% за тези, които очакват по-добра година. Ето това са признаците, че хората вече почват да усещат тази грижа”, поясни Денков.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X