https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоПолитикаВладислав Панев: Коалицията е трън в очите на много хора

Владислав Панев: Коалицията е трън в очите на много хора

“Избирателите ни казват, че вече с мъка гласуват за нас, надявам се това да се обърне като усещане и то с резултати”, каза Владислав Панев от „Демократична България“ в „Тази сутрин“.

Преди две години Панев беше в центъра на скандал. Тогава той се снима с Делян Пеевски от ДПС, а неговите съпартийци реагираха остро. Сега обаче ПП, ДБ, ГЕРБ и ДПС взимат заедно решения в Народното събрание.

„Преди 2 години исках разбиране и сега ги разбирам и тях. Не им съчувствам. Важното е да работим в интерес на България и го правим до голяма степен“, каза Панев.

„Коалицията е трън в очите на много хора. Когато имаме успехи в НС и в изпълнителната власт, това е добре. Когато нещата се затлачат, тогава не толкова, но това е положението. По-добра алтернатива за управление в момента няма“, допълни още той.

Панев оцени и работата с колегите от ГЕРБ и ДПС като трудна, но постигаща „немалко“ резултати. „Постигнатото до момента не е за пренебрегване“, смята той.

На въпрос как ще се разпределят регулаторите, той уточни, че вписаното в Конституцията изискване за две трети мнозинство при избор не е случайно.

„Вече е заложено черно на бяло, че членовете на регулаторните органи няма как да са политически лица“, каза Панев.

На въпрос дали ДПС ще има свои представители в регулаторите, Панев коментира, че като всяка политическа сила „те могат да номинират представители, които ако имат нужните професионални качества, да бъдат одобрени от мнозинството“.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X