https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоОбществоОтличиха млади поети в Деня на река Дунав

Отличиха млади поети в Деня на река Дунав

Наградите на победителите в организирания от ДП „Пристанищна инфраструктура“ конкурс за поезия „Дунав и Русе в сърцето ми“ бяха връчени днес, когато отбелязваме Деня на р. Дунав.

Първо място в поетичния конкурс си поделят стихотворенията „Като талисман“ и „Обичам Русе“ на 9-годишните Ниса Зенгин от гр. Кърджали и Раяна Цигуларова от гр. Русе. На второ място е класирано „Когато над Дунава слънцето изгрява“ на Максим Данаилов на 9 години от Русе, а на трето – „Тук в Русе край реката“ на Георги Рашков на 13 години също от Русе.

Наградите бяха връчени от заместник областният управител на Русе Синан Хебибов и заместник-кметът Енчо Енчев. Подаръци от организаторите ДП „Пристанищна инфраструктура“ получиха всички деца, вдъхновили се да посветят стихове на красивата река и на града, наричан малката Виена.

За доброто настроение ва всички се погрижиха Детска вокална група „Слънце“ при Общински детски център за култура и изкуство в гр. Русе и Клуб по спортни танци „Настроение“. Празникът завърши тържествено под звуците на Общинския духов оркестър „Биг Бенд Русе“.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X