https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоИзбрано от редактораРусенци спечелиха два приза за благородните си каузи

Русенци спечелиха два приза за благородните си каузи

Двама русенци бяха удостоени с награди от годишния конкурс на сдружение “Дете на годината”. Инициативата подкрепя децата, които учат, тренират, справят се с трудности и успяват, помагат и дават пример на всички. Церемонията по награждаването се състоя на 25 юни в София.

За „Спортист със специални потребности“ беше отличен Никола-Денис Ставрев от Русе, а за „Детски треньор на годината“ беше избран Илиян Русев – Скури.

16-годишният Никола-Денис спечели сърцата на всички, когато направи 2500 коремни преси в подкрепа на момиченце от Пловдив с тумор в мозъка, което се нуждаеше от лечение. Самият Никола-Денис също се бореше с рака. През цялото време в тази тежка битка му погаха и тренировките при Скури.

Скури пък спечели наградата заради своята всеотдайност, с която вече 7 години учи безплатно деца с физически и ментални увреждания да плуват и им помага с рехабилитацията в басейна. Над 120 са неговите възпитаници, с които работи ежедневно в басейна на Спортното училище. В неговите занимания се записват и много деца от съседните области, които имат нужда от раздвижване.

По време на награждаването в София съпругата на Скури, която е неотложно до него в трудното му ежедневие, заяви: „Наградата показва, че сме на правилния път“. Това е втория приз, който Скури получава след като вече беше отличен от Агенцията за закрила на детето през 2019 г. „Не се впечатлявам от моите награди, повече ме радват успехите, които моите възпитаници постигнаха на редица състезания през годината“, сподели за в. „Бряг“ Русев.

Голямата мечта на Скури е да построи плувен комплекс за деца с увреждания. Заради това фондация „Александър Русев“ събира средства, за да бъде изграден голям басейн, в който децата да тренират безплатно. В момента се изготвя архитектурният проект на комплекса и Скури се надява всички граждани да подкрепят благородната кауза.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X