https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоПолитикаИзбори 2023ИТН ще има трима депутати от Русе, а БСП само един

ИТН ще има трима депутати от Русе, а БСП само един

Вероятно пет партии и коалиции ще си поделят осемте мандата в Русенския избирателен район. Председателят на РИК-Русе Милена Хинкова заяви пред Ruse.news, че партията на Слави Трифонов – Има такъв народ, вероятно ще получи трети мандат, тъй като имат голям остатък. Разбира се, решението ще се вземе от Централната избирателна комисия.

Ако това се случи, в парламента освен Светлин Стоянов и Васил Георгиев, ще влезе и Билян Кършовски, който е трети в листата на ИТН.

ГЕРБ-СДС отново ще имат двама народни представители, но все още не се знае кои ще бъдат те. Както Ruse.news писа, водачът Красен Кралев е трети в листата на коалицията във Варна, а втората – Десислава Атанасова, е водач и в Разград. Има вероятност петият в листата – областният лидер на СДС Драгомир Драганов да влезе, тъй като с преференции успя да измести третият и четвъртият.  Ако и Кралев, и Атанасова влязат от друг район, за парламента ще замине и Николай Братанов.  Областният лидер на ГЕРБ в Русе Георги Кръстев се нареди на четвърто място по преференции, но 42 гласа го спряха да пренареди листата.

Както Ruse.News вече съобщи, БСП ще имат само един народен представител от Русе и това е водачът на листата Крум Зарков.

Без изненади и при Демократична България и ДПС, където влизат водачите на листи – Стефан Тафров и Бюрхан Абазов.

Интригата около “Изправи се! Мутри вън!” е почти разрешена. Очакваше се в парламента да влезе или Татяна Дончева, която е водач на листата, или дизайнерката Летиция, при решение на Дончева да влезе от Варна. По всяка вероятност коалицията няма да има русенски депутат, коментира пред Ruse.news председателят на РИК-Русе Милена Хинкова.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X