https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоИзбрано от редактораВасилев: Това щеше да е най-реформаторският кабинет с ДНК на бъдещето (НА...

Василев: Това щеше да е най-реформаторският кабинет с ДНК на бъдещето (НА ЖИВО)

Ръководството на “Има такъв народ” дава първи брифинг след изборите. Очаквано лидерът на партията Слави Трифонов отсъства. В залата за пресконференции на БТА са Тошко Йорданов и Филип Станев, както и Николай Василев, който беше номиниран за премиер от партията, но Трифонов оттегли кандидатурата му.

Благодаря на партия ИТН и лично на Слави Трифонов за голямото доверие. През последните 2 месеца имах възможност да опозная по-близо и Слави, и членовете на ръководството. Това заяви Николай Василев, който беше предложен от Слави Трифонов за премиер.

В този кабинет освен мен, друг няма нищо общо с НДСВ. Имах възможност да опозная от близо другите 17 кандидати за министри, това са страхотни хора, надявам се, че за повечето от тях този проект не е завършил. Това щеше да е най-модерният и реформаторски кабинет в българския преход, ако бяхме получили подкрепа. Щяхме да предложим професионално и честно управление и щеше да е правителство с ДНК на бъдещето, добави Василев.

Една от критиките към мен е, че не съм ново лице. Ако кандидатът за премиер беше съвсем нов, тогава щеше да има критика, че нямам управленски опит. Не се разграничавам от НДСВ, гордея се с това. Аз съм единственият, който уволни Делян Пеевски, подчерта Василев. Не съм зависим от ДПС и някакво задкулисие. Зависим съм само от двете си дъщери, добави още той.

Разочарован съм, че получих най-много атаки от десния сектор. Определял съм се като десен реформаторски икономист и съм много по-голям реформатор от много десни политици. Бях готов да отстоявам ценностите на десните партии – западна ориентация на страната, върховенство на закона, свобода за медиите, свобода за бизнеса – независимо кой ще управлява, хората не трябва да се страхуват, че ще им отнемат бизнеса. Привърженик съм на парламентарната република, отбеляза Николай Василев. Разработих документ “Модернизирай България”, икономически приоритети, нямам претенцията това да е програма, каза той.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X