https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоЗдравеНа Дунав мост работи денонощна лаборатория за антигенни тестове

На Дунав мост работи денонощна лаборатория за антигенни тестове

Лабораторията на Дунав мост за антигенните тестове за влизащите в страната българи работи от 15 юли. Това съобщи за в.“Бряг“ изпълняващият длъжността директор на РЗИ-Русе д-р Искра Генева.

Голяма част от преминаващите българи през тази сухопътна граница се възползват от тази възможност, което облекчава и тях, и служителите на РЗИ. Припомняме, че повечето българи влизат в страната без отрицателни резултати от PCR тестове, защото или нямат време да ги направят в чужбина, или им излиза много скъпо. Затова те се възползват от правото си до 24 часа от влизането в България да направят такива или антигенни. По този начин се отменя задължителната карантина на пътниците, ако влизат от страни от оранжевата или червената зона.

„Не всички, които трябва да си направят антигенни тестове обаче, го правят, съобщи д-р Генева. Някои от тях не искат, други влизат само с валута и не могат да заплатят стойността на тестовете в левове. „Въпреки това лабораторията на Дунав мост облекчава много работата ни, защото в противен случай първо трябва да ги карантинираме, а след това, като излязат резултатите им, да ги отпишем“, пояснява още д-р Генева.

Тя благодари за съдействието на Митниците, Гранична полиция и областния управител Борислав Българинов, заради които тази услуга и за гражданите, и за служителите на РЗИ, е станала възможна.

Лабораторията на Дунав мост е обслужвана от екип на Университетска болница „Медика Русе“. За изследването се заплащат 50 лева и то се извършва в рамките на максимум 30 минути. Манипулационната работи без почивен ден 24 часа в денонощието, включително в събота и неделя.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X