https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоИзбрано от редактораОбвинение за единия от фалшификаторите на пари от печатницата в Русе

Обвинение за единия от фалшификаторите на пари от печатницата в Русе

Окръжна прокуратура – Русе повдигна обвинение на 23-годишния Г. Г. от Русе за прокарване в обращение на неистински парични знаци с номинал от 50 български лева. Младият мъж бе задържан заедно с 27-годишен съучастник при разбиване на печатница за фалшиви пари в Русе.

От събраните до момента доказателства се установява, че банкнотите са изготвени от 27-годишния С.С. от Тутракан. За извършването на тази дейност той се е снабдил с компютърна и принтираща техника, специална хартия и защитни знаци за изготвяне на банкнотите. Средствата за извършване на престъпленията са намерени и иззети при претърсване в наета от него квартира в Русе. До момента е установено, че броят на прокараните в обращение банкноти е най-малко шест. Разследването продължава.

До разбиването на печатницата се стигна, след като от началото на годината в полицията в Русе са постъпили няколко сигнала от граждани, които са се опарили от разплащане с фалшиви банкноти от 50 лв. в различни обекти.

Разследването продължава, като 23-годишният русенец е задържан за 72 часа и му е поискан постоянен арест, съобщават от полицията, цитирани от РусеМедиа. За извършеното от обвиняемия престъпление е предвидено наказание лишаване от свобода за срок от 2 до 8 години. Все още няма официална информация дали същото ще се случи и с втория задържан.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X