https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоБългарияПремиерът Янев: Финансовото състояние на държавата беше меко казано притеснително

Премиерът Янев: Финансовото състояние на държавата беше меко казано притеснително

„Въпросите, свързани с финансовото и икономическото състояние на страната, са едни от най-важните. От икономиката и състоянието на бизнеса зависи събираемостта на данъците и това с какви пари разполага държавата и какви средства може да задели за различни социални програми и други дейности”. Това заяви по време на изслушването си в пленарна зала служебният премиер Стефан Янев.

По думите му министър Асен Василев е направил преглед на финансите на държавата с оглед приходи и разходи и необходимостта на актуализация на държавния бюджет. „Картината, която е заварил, е била меко казано притеснителна. Установено е системно несъбиране на данъчни постъпления, премахнат е последващият контрол над фирмите в страната. Това е позволило да се натрупат огромни дефицити в системата – било чрез измами, било чрез избягвания на плащания”, посочи министър-председателят.

Държавният бюджет за 2021 г.е бил изразходван още в първите 4 месеца на годината. Поради това и липсата на актуализация на бюджета, възможностите за допълнителни разходи били почти изчерпани, категоричен беше Янев от парламентарната трибуна.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X