https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоКримиХванаха русенец с няколко вида наркотици в автомобила си

Хванаха русенец с няколко вида наркотици в автомобила си

До това се е стигнало, след като на 7 август, екип от районното е спрял за проверка кола и в нея са открили от забранените вещества. Автомобилът с марка „Форд Пума“ е бил управляван от 36-годишен мъж от Русе. Водачът е отказал проверка с дрегер за алкохол, както и проба за наркотици с техническо средство.

За съдействие е извикан екип на пътна полиция, при което 36-годишният е дал проба за алкохол с техническо средство, която е била отрицателна, но отново е отказал за му бъде извършена проверка за употреба на наркотици.

Това усъмнило служителите на Второ РУ и последвали допълнителни беседи с лицето, при което той си е признал, че в колата има наркотични вещества. Извадил от джоба на предна врата на превозното средство полиетиленови топчета, съдържащи кристално вещество и прахообразно вещество и обяснил на униформените, че си е закупил амфетамин, метамфетамин и хероин.

Последвал е оглед на местопроизшествие, при който са иззети пликче с кафяво прахообразно вещество и 8 топчета с различен размер, в които е имало кристално вещество. Направен полеви наркотест на произволно избрано топче от веществата е реагирал положително за синтетичен наркотик. Започнато е разследване по случая, в хода на образувано досъдебно производство за престъпление по чл. 354а, ал. 3 от НК.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X