https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоОбществоБойко Борисов към Стойка Кръстева: Ама ти как ги наби по български

Бойко Борисов към Стойка Кръстева: Ама ти как ги наби по български

Горд съм с вас. За нас е гордост да имаме такива спортисти. Да имаш такъв треньор и семейство е злата работа. Огромно удоволствие да се докоснем до това злато, да си дойдеш с това е голяма работа. Това каза бившият премиер и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов на среща с боксьорката Стойка Кръстева, която спечели златен медал на Олимпиадата в Токио. Ама ти как ги наби по български, много съм щастлив, обърна се той към боксьорката.

“Не можеше в София да няма спортна зала, ние оправихме и “Арената”, “Христо Ботев”, “Фестивална”, “Триадица”, “Локомотив”. Пловдив нямаше зала, Русе нямаше, Варна щеше да падне, Шумен, навсякъде построихме, мога да изброявам половин час. Даже благодарност никаква, просто сме си свършили добре работата”, коментира Борисов.

“Направили сме нови и нови стадиони и зали, сега мога да очаквам само от новите да направят повече, каза Борисов.

Треньорът на Кръстева Борис Георгиев обясни за строгите мерки в Япония по време на олимпиадата и че всеки ден са правили антигенни тестове на състезателите.

“България беше най-либерална и с най-добро отношение към хората”, коментира Кръстева.

“Това, че новите спряха ваксинацията, унищожават ваксините, вкарват ни в четвърта вълна абсолютно неподготвени. В Англия много хора са ваксинирани и починалите са малко и хората в болниците са малко. А ние с толкова малко сега ги чувам, че искат пак да затварят фитнеси, театри…плюс мигрантската вълна, която не могат да управляват, защото нямат нито външните, нито вътрешните ресурси и контакти. Като гледам по телевизията сутрин, това много ме притеснява, коментира Борисов.

Това, че новите спряха ваксинацията, унищожават ваксините, вкарват ни в четвърта вълна абсолютно неподготвени. В Англия много хора са ваксинирани и починалите са малко и хората в болниците са малко. А ние с толкова малко сега ги чувам, че искат пак да затварят фитнеси, театри… плюс мигрантската вълна, която не могат да управляват, защото нямат нито външните, нито вътрешните ресурси и контакти. Като гледам по телевизията сутрин, това много ме притеснява, коментира Борисов.

Ние тук, благодарение на вас, не сме спрели да си поддържаме формата, докато в други страни спортистите са държани в пълна изолация заради ковид-19, заяви Стойка Кръстева.

По-рано и на брифинг Кръстева благодари на Бойко Борисов, че й се обадил, за да я поздрави.

Основно искам да благодаря на дългогодишното управление, което под ръководството на Бойко Борисов направи доста зали. Помогна ни нашата подготовка да върви. Това зави пред медиите олимпийската ни шампионка по бокс Стойка Кръстева.

Винаги когато сме имали някакви нужди, говоря както от мое име, така и от името на федерацията и сме се обръщали за помощ към министерството и към това ръководство, те са се отзовавали, за да може ние както спортисти да сме на ниво. Да представим България на Олимпийските игри по много добър начин. Със сигурност искам да благодаря на Бойко Борисов и на неговия екип, допълни още Кръстева.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X